Scholen

Scholengemeenschap Spectrum bestaat uit een samenwerkingsverband tussen 7 gemeentelijke, Nederlandstalige basisscholen met vier inrichtende machten uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Jette, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Vorst).
Poelbos

GBS Poelbos - Jette

GBS Poelbos is gelegen in een bosrijke omgeving naast de campus Jette van de Erasmushogeschool en het UZ van de VUB. De onmiddellijke nabijheid van de natuur heeft GBS Poelbos toegelaten om een unieke visie op de speelpleinwerking te ontwikkelen én in de praktijk te brengen. Neem gerust een kijkje op de speelpleinpagina van de school!

GBS Van Asbroeck - Jette

GBS Van Asbroeck is genoemd naar één van de vroegere diensthoofden onderwijs van de gemeente Jette. De eerste steen van het gebouw, waarin ook de Jetse Academie is gehuisvest, werd gelegd in 1974.

GBS Vande Borne - Jette

GBS Vande Borne is een Jetse school die bestaat uit een basisschool en drie wijkscholen Florair, Dageraad en Dielegem. Al onze vestigingen zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Wij bieden onze leerlingen de kans om hun talenten te vergroten tijdens en na de schooluren. Wij maken deel uit van de brede school BRES die ons daarbij ondersteunt.   

De hoofdschool GBS Vande Borne is gehuisvest in een art deco- gebouw dichtbij het René Magritte Huis – Museum en CC Essegem Jette. De school ontleent haar naam aan de stichtend directeur, Victor Vande Borne.

De Kadeekes

GBS De Kadeekes - Koekelberg

GBS De Kadeekes is gehuisvest in een gebouw dat in 1914 werd opgetrokken, in hetzelfde jaar waarin de schoolwet-Poullet (invoering van de leerplicht) werd gestemd. Het gebouw is één van de verwezenlijkingen van schoolarchitect Henri Jacobs (1844-1935) en werd opgetrokken in art nouveaustijl. Lees meer over deze opmerkelijke architect.

De Knapzak

GBS De Knapzak - Sint-Agatha-Berchem

GBS De Puzzel heeft twee vestigingen. De Hoofdschool (kleuterschool en lagere school) is gelegen in de Soldatenstraat en de wijkschool (Kleuterschool Openveld) bevindt zich in de Openveldstraat.

De Puzzel

GBS De Puzzel - Vorst

GBS De Puzzel telt vandaag 190 kinderen en barst zowat uit haar voegen. Sedert 2014 is een nieuwbouwproject in voorbereiding. Op termijn zal GBS De Puzzel van  De Fierlantstraat verhuizen naar een nieuwbouw met een grotere capaciteit, op de site van Divercity. De VGC en de gemeente trekken daar samen ruim 8 miljoen euro voor uit. De nieuwe school, die plaats zal bieden aan 250 kinderen, komt op de site van Divercity, tussen de twee spoorweglijnen en op een boogscheut van Wiels en de Nederlandstalige bib. Er komen ook polyvalente zalen en een turnzaal in de school. Lees meer over dit nieuwbouwproject.

De Wereldbrug

GBS De Wereldbrug - Vorst

GBS De Wereldbrug is de oudste school van SG Spectrum: het gebouw dateert uit de jaren 1880 toen de Belgische politiek overheerst werd door de eerste grote schoolstrijd (1878-1884). 

  • De Wereldbrug
  • De Puzzel
  • De Knapzak
  • De Kadeekes
  • Poelbos